Funny Coons Mykene med matte

Vi älskar att vara ute

 

 
 
 
 
 

Nyhet

2015-04-07

En exempelnyhet. För att ändra till din egen text, klicka på knappen med en penna på sig.

Här är det stenkul...

 

   

 

    Lite om en "Trollmor"

 

 

I Norrlandsmetropolen Sundsvall finns ett litet katteri i hemmiljö och jag som har detta katteri heter Elisabeth Keidser, av mina söner kallad Trollmor. Mitt stora intresse är mina katter, avel och genetik. Katteriet har funnits sedan 2007.

Så länge jag kan minnas har det alltid funnits, de vi kallar "Indianer" långt där inne i mitt hjärta. Sedan 11 års ålder har även tibetanerna funnit en plats där bredvid. Hos Tibetanerna finns AyuQadro (svensk stavning) som är för dem Vishetens kvinna.  För mig är vishetens folk "Native Americans" och Tibetaner, de tillsammans med  en skandinavisk "Trollmor"...      

Ur detta kommer mitt katterinamn!   

 För mig började det "en gång för länge sedan" med, en underbar liten katt från stora staden Stockholm, vars mor och två syskon semestrade i vår by. En nästan helvit (van) kattunge med lite svart tigré här och där, höga bakben och en mycket lång svans. Det underbara lilla trollet hoppade in i mitt hjärta för alltid. Hans namn blev Tusse och han kom att bli min bästa vän och lekkamrat. Men ödet är ibland grymt, en dag var Tusse bara försvunnen! När vi hittade honom, var han ihjälslagen av en berusad bybo. Han fick en fin bädd, bland vårens vita sippor att sova sin långa sömn i.  Hans bror Pyret, hade gått ifrån sin familj och vandrade runt i byn utan att stanna hos någon. Han kom, självklar och bara flyttade in efter sin bror, för att stanna livet ut.

Åren gick och det blev bruks- och jakthundar och med dem ett aktivt liv med Sv.Brukshund Klubben. Senare, under många år äntrade Tibetanerna min scen, både stora och små. Det var Tib. Mastiff, Tib.Spaniel och en Tib.Terrier även några Tib-spaniel-kullar fick se dagens ljus hos mig.


Efter 30 år med hund, kom den älskade katten åter in i mitt liv. Genom en liten bedårande halvårs gammal kattunge som hade bestämt sig för att flytta in till oss. Ingen kändes vid henne och det var hennes val att stanna och vi välkomnade henne med öppen famn. Den söta lilla kattens namn blev ”Kizzongen” ,"Mamma katt" och "Lillgumman". Min första raskatt är mitt lilla tibetanska väsen och prinsessa, Cleo de Merodes NyangJi  en brunmaskad Helig Birma.

Maine Coonerna... fick jag uppleva på utställning och som de flesta, när de möter en Maine Coon... ”det var kört” !!!

När jag sedan såg Ylletrollets Bonanzi föll jag handlöst!  Min första maine coon är Funny Coon´s Mykene  ur Bonazis sista kull. TACK Lena som gav mig möjligheten till min dröm med denna underbara katt. Steget togs fullt ut och mitt katteri blev registrerat i mars 2007.

Efter att jag haft oturen med höftldesfel på mina MaineCoon-avkommor är det nu med sorg i hjärtat ett avslutat kapitel till i mitt liv.

Idag finns sedan 2014 nu ytterligare en helt underbar liten tjej av rasen SELKIRK REX. För mig ett nytt spännande kapitel. Tack Christine Weber i Skottland för förtroendet att förvalta underbara Quizzicurls Painted Lady.

 

I min yrkesutövning är jag Dipl. massör i teknikerna Taktipro- och Hollistisk massage och jag har haft den fina ynnesten att få ge massage till mycket sjuka människor.      

                                                                        

                                                                   

Min älskade

Tai Wind´s

Himalaya

Nan King            

Tibetansk Mastiff

          

 

 

                                                     

Hem 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara